Jochem, 40 jaar, jurist

Ik kwam bij Lette, omdat ik na vele mislukte pogingen om zelfstandig af te vallen op zoek was naar iemand die mij hierbij kon helpen. Ik zag er lang tegenop om hulp in te schakelen, omdat ik vreesde voor de gebruikelijke diëten waarbij je de rest van je leven quinoa moet eten en geen brood meer mag. Dat bleek gelukkig niet de werkwijze van Lette. Zij heeft mij geholpen met het aanpassen van mijn eetpatroon, waarbij ik kon blijven eten wat ik lekker vind en toch afviel. Ik ben ook bewuster geworden van hoe je gezond kan eten. Hierdoor ben ik in een jaar tijd bijna 18 kilo kwijtgeraakt en lukt het mij om mijn nieuwe eetpatroon voort te zetten en op gewicht te blijven. Haar enthousiasme bij een goed resultaat werkte ook motiverend. Lette is soms streng, maar wel rechtvaardig.

Nancy, 46 jaar, televisieproducent

Een jaar geleden ben ik begonnen aan wat ik dacht dat onmogelijk was. Ik zat vast in een jarenlang gevecht met mijzelf met twee keuzes: een crashdieet of ongegeneerd eten. Met behulp van Lette ben ik mij bewust geworden van mijn eetgedrag. Het resultaat: 30 kilo ballast letterlijk en figuurlijk minder te dragen. Wat doet voeding met je gevoel, hoe herken je je valkuilen, positief denken over jezelf, keuzes maken, balans zoeken en bovenal genieten van heerlijk eten. Deze pijlers zaten verstopt in mijzelf en heeft Lette met enorm veel geduld, humor en vasthoudendheid maar vooral zonder te oordelen in mij naar boven weten te halen. Er is altijd tegen mij gezegd over mijn gewicht: “Je hebt levenslang”. Dat klopt, maar deze opmerking heb ik nooit als positief ervaren. Tot nu want mijn gevoel van trots en overwinning mag van mij “levenslang” duren…

Inge, 34 jaar

Na mijn tweede zwangerschap was ik de extra kilo’s zat. Lette heeft mij laten inzien wat ik op een dag eet en hoeveel voedingsstoffen en calorieën daarin zitten. Ook heeft zij goede alternatieven gegeven voor dingen die ik lekker vind. Lette vraagt door in plaats van te vertellen hoe het allemaal zou moeten.

Phoebe, 19 jaar, HBO student

Vorig jaar kwam ik onzeker bij Lette om een knop om te zetten en dat is gelukt! Ik ben lichamelijk en mentaal een grote stap vooruit gegaan en daar ben ik Lette ontzettend dankbaar voor.

Irene, 63 jaar

Na een eerdere slechte ervaring met een diëtiste, ging ik schoorvoetend naar Lette. Bij Lette heb ik ervaren dat zij ook echt meeleeft: ben ik blij weer wat kilootjes kwijt te zijn, dan is zij het ook! Zij stimuleert me op een vriendelijke manier om door te gaan. Ze geeft prima tips, heeft antwoord op iedere vraag en deelt bovendien haar tijd goed in: ik heb nog nooit hoeven wachten.

Annelies, 73 jaar, oud docent

Na mijn pensioen nam ik contact op met Lette om nu toch echt eens af te vallen. Dat is gelukt: ik weeg nu al een poos bijna 20 kilo minder dan voorheen. Reden: van eetstijl naar lifestyle-verandering! Behalve het feit dat ik anders ben gaan eten (veel goede tips van Lette!) ben ik ook veel meer bewust gaan bewegen en sporten ( o.a. bij spotcoach Karin). Mijn lifestyleverandering heeft mij een gezonder en gelukkiger mens gemaakt. Het begon met het eerste bezoek aan Lette; ik kom nog regelmatig bij haar voor adviezen.

Kamiel, 39 jaar

Dankzij Lette ben ik in 18 maanden 20 kilo afgevallen. Haar manier van begeleiden is heel prettig, maar ook streng indien nodig. Zij begrijpt hoe moeilijk het is om verleidingen van ongezond eten te weerstaan en heeft hier bijna altijd een oplossing voor. Bijvoorbeeld door visualisaties van die verleidelijke momenten. Om in totaal 26 kilo af te vallen, blijf ik de komende tijd elke week zonder chagrijn naar Lette gaan.

Moeder van Steven (scholier van 17 jaar)

Lette was de meest perfecte steun voor Steven, echt zo fantastisch!Ik ben supertrots op hem en weet ook hoe wezenlijk Lettes bijdrage is geweest, haar aansluiting op hem en haar vriendelijkheid maar ook duidelijkheid. Zij heeft hem geleerd om keuzes te maken, nou, hoe goed wil een moeder het hebben… beter kan niet.

Maarten, 22 jaar

Lette is heel begripvol. Als het een week niet lukt, dan helpt ze je op zoek te gaan naar de reden daarvoor. Je kan je verhaal heel goed bij haar kwijt. Ze helpt je redelijke doelen te stellen voor een week, maand, 4 maanden of een jaar! Ik ben in de 3,5 jaar dat ik bij Lette ben, een half jaar niet gegaan. Toch heeft ze contact met mij gehouden en me teruggehaald! Inmiddels ben ik 35 kilo kwijtgeraakt en het afvallen gaat nog steeds door.

Miriam, 33 jaar, docent Engels

Samen met Lette kijk ik hoe ik een gezond voedingspatroon kan krijgen en behouden, zodat ik een voorbeeld kan zijn voor mijn zoontje. Lette motiveert me enorm om mijn doel voor ogen te houden en denkt altijd positief mee. Daardoor voel ik me heel erg op mijn gemak en is het heel prettig om mijn gewicht en voedingspatroon met Lette te bespreken.