All you can eat.

Waarom eigenlijk groente?

Omdat er zoveel in zit: vitamines, mineralen, vezels…

Omdat er zoveel níet in zit: vet, zout, suiker..

Bovendien bevat groente weinig calorieën, handig om op gewicht te blijven of af te vallen.

De aanbeveling is 300-400 gram groente per dag.

Als je dit alleen bij je avondmaaltijd zou moeten doen is het wel over de top.

Verspreid het daarom over de dag, dan gaat die 300-400 gram zeker lukken.

Tips voor je dagelijkse groenvoorziening:
  • Zorg dat je groentela altijd gevuld is, bijvoorbeeld met wortel, spinazie, rucola, kool, tomaatjes, paprika of bleekselderij.
  • Maak ‘s avonds een extra portie groente en vul je lunchbox daarmee. Vul het aan met wat tomaatjes, spinazie, paprika, of waar je maar zin in hebt. Voeg wat tonijn toe, of een eitje, kipfilet of linzen. Lekker!
  • Maak een grote pan soep, op basis van groente, en vries in wat je over hebt. Kleine moeite, groot plezier. Handig bij de lunch, als vieruurtje, of wanneer je maar wilt. Mijn zoon ontbijt bijvoorbeeld graag met soep.
  • Doe altijd wat groente op je boterham. Op kaas, humus, vleesbeleg, pindakaas. Alles smaakt goed.
  • Vergroot je portie groente bij je avondmaaltijd en verklein je portie aardappelen, pasta, rijst of couscous.
  • Kies groente als tussendoortje, kies groente als borrelhapje.
Denk groen, ga voor groen!
Groen moet je doen