Ben je op zoek naar professioneel voedingsadvies in Utrecht? Bij mij als gewichtsconsulent kun je terecht voor persoonlijke begeleiding en advies op maat om je voedingspatroon aan te passen.

Het aanpassen van je eetpatroon kan bijdragen aan een gezonder en fitter lichaam. Het is echter een van de moeilijkste uitdagingen voor mensen die willen afvallen. Het aanpassen van een eetpatroon is geen quick fix, maar een levensstijlverandering die veel tijd kost. Een gewichtsconsulent kan je helpen bij deze verandering en je de steun en begeleiding bieden die je nodig hebt om op lange termijn succes te hebben. Op deze pagina lees je meer over hoe een traject bij Goed in Vorm – Voordorp eruit kan zien.

Misschien denk je dat je te zwaar of te licht bent, maar weet je dat helemaal niet zeker. Kom dan eerst eens vrijblijvend en kosteloos langs voor een check. Op basis daarvan kunnen we eventueel een afspraak maken voor een intakegesprek.

Intakegesprek voedingsadvies

Tijdens het eerste gesprek van ruim een uur maken we kennis en meet ik je:

  • lengte
  • gewicht
  • vetpercentage
  • spierpercentage
  • taille-omvang

Na de metingen gaan we verder met het in kaart brengen van je huidige eetpatroon. We bespreken wat en hoe vaak je eet, drinkt en beweegt. Daarna kijken we samen naar je doel en bespreken we hoe je dit gaat bereiken. Daarbij houden we rekening met wat bij jouw persoonlijke situatie past en wat je op lange termijn vol kunt houden. Mijn adviezen zijn altijd gebaseerd op de richtlijnen van het Voedingscentrum Nederland.

Afvallen is meestal een kwestie van goede voeding en meer bewegen. Daarom bespreken we tijdens dit eerste gesprek ook of we een manier van bewegen kunnen vinden die bij je past en die je kan volhouden. Zo werk ik bijvoorbeeld samen met fysiotherapiepraktijk “Movamento Utrecht” (Willem van Abcoudeplein 9, Utrecht).

Vervolgafspraken voedingsadvies

Na het intakegesprek plannen we een volgende afspraak in. De eerste vier weken kom je wekelijks. Daarna om de week en als je op een gezond gewicht bent, kom je nog af en toe voor een steuntje in de rug. Een vervolgconsult duurt een half uur en bestaat uit wegen, meten en praten: wat ging er goed, wat minder en waarom? We bespreken de komende periode en bereiden je voor op moeilijke situaties, zoals sociale evenementen of vakanties. Verder motiveer ik je om de dingen vol te houden die je zo goed aan het veranderen bent!

Ben jij er klaar voor om de stap te zetten naar een gezondere leefstijl? Of heb je misschien nog vragen?

Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe een traject voedingsadvies in Utrecht kan helpen bij het bereiken van jouw persoonlijke doelen.