voedingsconsulent UtrechtAls voedingsconsulent in Utrecht heb ik al heel wat mensen mogen begeleiden naar een gezonde levensstijl. Je lees hieronder hun ervaringen. Ik kan jou ook helpen! Neem contact op.

Doortje, 52, zelfstandig verandermanager en trainer

Ik kwam bij Lette, omdat ik me niet fit voelde en dacht dat mijn gewicht en  eetgewoontes daarmee te maken hadden. Ik was niet te zwaar, maar wilde onderzoeken of een paar kilo eraf en wat aanpassingen in mijn eetpatroon me beter zouden doen voelen. Lette heeft met mij gekeken naar wat ik eet en drink. Heel gezond, dat wel, maar sommige producten konden wel wat minder en/of vervangen door gezondere varianten. Met hele kleine wijzigingen in mijn eetpatroon en met iets meer beweging ben ik afgevallen én me lekkerder gaan voelen. Doel dus bereikt en zelfs sneller dan ik dacht!

Ik heb Lette als heel kundig en motiverend ervaren. Ik kan haar zeker aanraden!

Maria, 70 plus, voorheen onderwijsadviseur

Gedurende een aantal jaren kom ik met zekere regelmaat bij Lette om met haar hulp de ponden die er sluipenderwijs bijkomen weer weg te werken. De meerwaarde van de ondersteuning van Lette is haar deskundigheid in combinatie met haar formidabele mensenkennis. Ze stemt haar adviezen af op mijn specifieke behoeften en mogelijkheden. Lette legt accent op wat lukt, moedigt aan om door te zetten, om vol te houden. Er is altijd aanleiding voor een compliment. Verder is het altijd heel gezellig en ga ik na het consult opgewekt en vol goede voornemens weer huiswaarts.

Resultaat:10 kilo afgevallen!

Jochem, 40 jaar, jurist

Ik kwam bij Lette, omdat ik na vele mislukte pogingen om zelfstandig af te vallen op zoek was naar iemand die mij hierbij kon helpen. Ik zag er lang tegenop om hulp in te schakelen, omdat ik vreesde voor de gebruikelijke diëten waarbij je de rest van je leven quinoa moet eten en geen brood meer mag. Dat bleek gelukkig niet de werkwijze van Lette. Zij heeft mij geholpen met het aanpassen van mijn eetpatroon, waarbij ik kon blijven eten wat ik lekker vind en toch afviel. Ik ben ook bewuster geworden van hoe je gezond kan eten. Hierdoor ben ik in een jaar tijd bijna 18 kilo kwijtgeraakt en lukt het mij om mijn nieuwe eetpatroon voort te zetten en op gewicht te blijven. Haar enthousiasme bij een goed resultaat werkte ook motiverend. Lette is soms streng, maar wel rechtvaardig.

Nancy, 46 jaar, televisieproducent

Een jaar geleden ben ik begonnen aan wat ik dacht dat onmogelijk was. Ik zat vast in een jarenlang gevecht met mijzelf met twee keuzes: een crashdieet of ongegeneerd eten. Met behulp van Lette ben ik mij bewust geworden van mijn eetgedrag. Het resultaat: 30 kilo ballast letterlijk en figuurlijk minder te dragen. Wat doet voeding met je gevoel, hoe herken je je valkuilen, positief denken over jezelf, keuzes maken, balans zoeken en bovenal genieten van heerlijk eten. Deze pijlers zaten verstopt in mijzelf en heeft Lette met enorm veel geduld, humor en vasthoudendheid maar vooral zonder te oordelen in mij naar boven weten te halen. Er is altijd tegen mij gezegd over mijn gewicht: “Je hebt levenslang”. Dat klopt, maar deze opmerking heb ik nooit als positief ervaren. Tot nu want mijn gevoel van trots en overwinning mag van mij “levenslang” duren…

Inge, 34 jaar

Na mijn tweede zwangerschap was ik de extra kilo’s zat. Lette heeft mij laten inzien wat ik op een dag eet en hoeveel voedingsstoffen en calorieën daarin zitten. Ook heeft zij goede alternatieven gegeven voor dingen die ik lekker vind. Lette vraagt door in plaats van te vertellen hoe het allemaal zou moeten.

Phoebe, 19 jaar, HBO student

Vorig jaar kwam ik onzeker bij Lette om een knop om te zetten en dat is gelukt! Ik ben lichamelijk en mentaal een grote stap vooruit gegaan en daar ben ik Lette ontzettend dankbaar voor.

Annelies, 73 jaar, oud docent

Na mijn pensioen nam ik contact op met Lette om nu toch echt eens af te vallen. Dat is gelukt: ik weeg nu al een poos bijna 20 kilo minder dan voorheen. Reden: van eetstijl naar lifestyle-verandering! Behalve het feit dat ik anders ben gaan eten (veel goede tips van Lette!) ben ik ook veel meer bewust gaan bewegen en sporten ( o.a. bij spotcoach Karin). Mijn lifestyleverandering heeft mij een gezonder en gelukkiger mens gemaakt. Het begon met het eerste bezoek aan Lette; ik kom nog regelmatig bij haar voor adviezen.

Moeder van Steven (scholier van 17 jaar)

Lette was de meest perfecte steun voor Steven, echt zo fantastisch!Ik ben supertrots op hem en weet ook hoe wezenlijk Lettes bijdrage is geweest, haar aansluiting op hem en haar vriendelijkheid maar ook duidelijkheid. Zij heeft hem geleerd om keuzes te maken, nou, hoe goed wil een moeder het hebben… beter kan niet.

Paula, 48 jaar, grafisch vormgever

Dank dank dank!
Vandaag stond ik weer zo blij op de weegschaal! Het is echt gelukt!
In nog geen 3 maanden ben ik 6 kilo kwijt en voel ik me veel gezonder.
En wat nog fijner is: ik heb geleerd hoe en wat ik wel en niet moet eten om dit zo te houden, de rest van mijn leven.
Dat was me echt nooit gelukt zonder jou.
Lette, nogmaals 1000 x bedankt!

Moeder van Daphne (12 jaar)

Dank je wel voor je begeleiding van Daphne. Daphne vindt het fijn om bij jou langs te gaan, blijkbaar weet je de juiste snaar te raken. En dat is dus een dik compliment voor jou. Ik ben hartstikke trots op haar, hoe ze dit doet, dat ze echt zelf verantwoordelijkheid neemt, met haar 12 jaar. En we overleggen steeds meer over wat we eten en proberen nieuwe dingen, wat ik ook leuk vind en wat voor mij ook goed is 😉.

Johannes, 14 jaar, scholier

Ik ging naar “Goed in Vorm” omdat ik een klein beetje overgewicht had. Toen ik daar voor het eerst aankwam was het al direct superleuk, Lette was meteen al heel vriendelijk en begripvol. Ze luisterde supergoed naar mij en gaf een paar hele handige tips.

Iza, 17 jaar, scholier

Ik zit in het laatste jaar van mijn middelbare school, wat een moeilijke periode is. Hier heeft Lette mij het afgelopen jaar onwijs goed mee geholpen, met mijn gewicht , maar ook met hoe het met mij gaat. Voel mij altijd heel erg op mijn gemak en daarbij is ze ook nog eens ontzettend lief!

Saar, 33 jaar, product owner

Ik was het zat, kleren die niet mooi zitten, het continue bezig zijn met hoe je eruit ziet. Om af te vallen dacht ik dat ik echt een streng dieet nodig zou hebben, maar met 2 kleine kinderen zag ik het niet zitten om apart te eten en koken. Bij Lette bleek dat niet nodig. Ze houdt heel goed rekening met hoe mijn leven er uit ziet en stelt de juiste vragen waardoor ze veel meer is dan ‘mijn stok achter de deur’. In 6 maanden viel ik bijna 20 kg af, ongelooflijk!

Doreen, 34 jaar, verpleegkundige op de weg

Ik kwam bij Lette met een uitgebreid verhaal over mezelf. Na vele pogingen om af te vallen, welke niet hadden gewerkt, nu professionele hulp ingeschakeld. Lette luistert goed, laat je zelf inzien waar in je eetpatroon veel te behalen is om af te vallen. Vele mensen in je omgeving vragen telkens welk dieet je doet… Ik doe geen dieet… Ik pas mijn eigen eetpatroon aan. Afvallen hoeft niet met kilo’s per week tegelijk… Nee ik val heel rustig af, mijn eetpatroon zit nu in mijn systeem. Hierdoor hoop ik niet meer terug te vallen/jojoën met begeleiding van de fantastische Lette. Ze is altijd bereikbaar bij een zwak momentje.

Mariken, 50, informatiespecialist

Al ruim tien jaar heb ik diabetes. Complicerende factor daarbij is dat de gebruikelijke medicijnen bij mij niet goed werken waardoor mijn glucosewaarden erg schommelen. Die schommelingen kunnen op de lange termijn tot schade aan mijn lichaam leiden. Een van de opties die ik over heb om mijn glucosewaarden te reguleren is goed, gezond en regelmatig eten. Dat wordt dan weer bemoeilijkt door een aantal lastige voedselintoleranties.

Om bovenstaande redenen kwam ik via mijn huisarts in de praktijk van Lette terecht. Lette was een zegen voor mijn lichaam én geest. Ze heeft me geholpen een koolhydraatbeperkt eetpatroon op te zetten en vast te houden. Lette pakt de zaken heel anders aan dan de standaard ‘strenge diëtist’ die je alleen een lijstje met verboden voedsel meegeeft en van de weegschaal een martelinstrument maakt. In plaats daarvan denkt ze actief mee en geeft goede adviezen op maat voor de specifieke situatie van de cliënt. En als ik er weer eens een keer doorheen zat wist ze altijd op een positieve manier te kijken naar wat lukte en goed ging. Lette heeft me geleerd ‘out of the box’ te denken en op een andere manier naar eten te kijken.

Nu gaat het me goed. Ik eet gezond, gevarieerd en regelmatig. Mijn glucosewaarden blijven netjes stabiel en – mooie bonus – mijn gewicht doet dat ook!